Publicerad den 4 kommentarer

Attraktionslagen i Coronatider + tips

Hallå alla Härliga! Idag tänkte jag skriva lite om något som jag sällan gör och det är läget i världen. Ja, ni förstår ju att det kommer handla om Coronaviruset. Många kontaktar mig just nu och är oroliga över de negativa känslor de har kring viruset och hur det påverkar deras vibration.
Oro är ett tragiskt missbruk av fantasins kraft. Vi kan lika lätt välja att använda vår fantasi till att föreställa oss välbefinnande, glädje och samhörighet. Det är ett val var och en av oss gör ögonblick för ögonblick.

Så jag tänkte idag ge er några tips på hur ni kan hantera er oro. Själv så sitter jag i karantän på Gran Canaria där jag bor. Ja, det är ju inte bara jag utan alla som befinner sig på ön. Vi får endast gå ut i nödfall om vi ska handla mat, gå till apoteket, uppsöka vård, gå ut med hunden eller åka till och från jobbet. Alla restauranger, muséer, krogar, parker, nöjesparker, skolor, lekparker mm är stängt. Mataffärer, apotek, frisörer och kemtvättar är öppet. Vi får inte åka iväg hela familjen och handla utan man får endast gå ut en och en. Detta gäller från den 15 mars och 15 dagar framåt.

Det blåser runt oss just nu.

Men först så skulle jag vilja dela med mig av något väldigt roligt. Idag fick jag nedanstående recension för min populära webbkurs: Framgång med Attraktionslagen och jag kan säga att det var en ganska otippad formulering. När jag skapade kursen hade jag ju ingen aning om att den skulle kunna hjälpa någon när det kom till Coronaviruset.

Klicka på bilden för att läsa mer om kursen.

Överallt så möts man idag av enormt mycket information kring Coronautbrottet i världen och det allra mesta är negativt så jag förstår verkligen att människor blir oroliga, rädda, panikslagna och får ångest. Det tragiska i allt det här är dessutom att det florerar mycket falska påståenden och det är ju väldigt synd att gå omkring och må dåligt för att man läst något som faktiskt inte stämmer med verkligheten, eller hur? Och många är väldigt arga och upprörda över vad regeringen gör eller inte gör och det debatteras otroligt mycket i sociala medier och folk är väldigt otrevliga och aggressiva. Och det här hjälper inte heller.Min önskan är att det här som har drabbat hela världen ska föra oss samman och skapa en större gemenskap när vi nu står inför en gemensam oro.

I alla fall så är det ju som så att oavsett hur mycket du än oroar dig, hur rädd du än är, hur mycket ångest du än har så kommer det inte att få viruset att försvinna. Det är faktiskt sant. Det som sker i hjärnan när vi har negativa känslor är exakt samma process som sker vid en stressreaktion. Och det som sker vid en stressreaktion är bland annat att vårat immunförsvar försämras. Så genom att fokusera på allt det negativa så ökar du faktiskt risken att bli smittad.
En annan sak som sker är att du attraherar in fler otäcka rubriker och inlägg i sociala medier så du exponeras för ännu mer otäckheter som spär på och förstärker dina negativa känslor.
Så jag tänkte ge er några tips på vad ni kan göra för att minska de negativa känslorna.

Tips!

*På Facebook kan man dölja folk från ens flöde så gör det med de vänner som skriver mycket negativt.

*Var källkritisk och fråga alltid efter källa till något som någon skriver. Tro inte på allt som skrivs för mycket är rykten, falskt och/eller missuppfattningar.

*Ge dig inte in i diskussioner på sociala medier där folk beter sig illa.

*Läs inte diskussioner på sociala medier där folk beter sig illa.

*Hetsa inte upp dig för att någon annan har en åsikt som inte stämmer med din. Låt det vara okej. Du kan ändå inte omvända personen till att tycka som du.

*Sluta läs tidningar, lyssna inte på nyheter. Du kommer ändå få veta det viktigaste. Och viruset försvinner inte för att du läser varenda nyhetsnotis i frågan.

*Meditera varje dag, minst en kvart. Lugnar, stillar hjärnan och stärker även immunförsvaret.

*Lyssna på lugnande musik. Det finns massor med bra på YouTube och du hittar ett väldigt bra klipp genom att klicka HÄR.

*Och sist så vill jag, med tanke på recensionen ovan, tipsa dig om att en gång för alla lära dig hur Attraktionslagen fungerar genom webbkursen Framgång med Attraktionslagen som du kan läsa mer om HÄR.

Share and Enjoy !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *