Publicerad den 2 kommentarer

Adventskalender, Lucka 6, Imman på spegeln

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR.

Hon öppnade munnen och så sade hon:- Julen har försvunnit, med en spröd och tårfylld röst. Astrid blev förvirrad och förstod inte vad flickan menade. Astrid frågade vad hon menade och då började flickan gråta ännu mer och så snyftade hon knappt hörbart fram: -Julen har försvunnit. Nu började Astrid känna sig lite irriterad, vad då försvunnit, tänkte hon, julen är ju ingen sak som bara kan försvinna. Plötsligt reste sig flickan upp och slängde ur sig orden: ”-Din ilska förtar glädjen” och så sprang hon in bland kartongerna så snabbt att Astrid inte hann reagera förrän hon var utom synhåll. Astrid reste sig upp på stela ben och kände en blandning av irritation och förvirring.

Vilket larv tänkte hon, julen kan inte försvinna. Den kommer obönhörligen samma tid varje år med all stress och alla dessa jobbiga måsten. Astrid gillade inte julen för då ökade kraven på henne och hela julen längtade hon alltid till att alla helger skulle vara över så hon fick gå tillbaka till jobbet och vila upp sig efter en så hektisk tid. Hon tänkte att den lilla flickan skulle vara glad om hon slarvat bort julen för då slapp hon ju stressa. Astrid skakade på huvudet och tänkte att vissa vet inte hur bra de har det.
Lite omtumlad tog hon påsen och gick ner för vindstrappan och vidare ner på bottenvåningen för att lägga vantar och mössor i byrålådorna i hallen. Väl i hallen steg ilskan ordentligt upp till ytan då hon såg äldsta sonens skor mitt på golvet där vem som helst skulle snubbla på dem. I ilska sparkade hon in dem bakom dörren och hoppades att han inte skulle hitta dem, rätt åt honom när han aldrig lyssnade på henne. Nu började tröttheten komma över henne igen, hon kände sig tom inuti och gick långsamt upp för trappan för att sätta sig framför datorn en stund innan hon gick och lade sig, om hon satt vid Facebook en stund så kanske hon skulle bli på bättre humör.
”Usch vad allt är jobbigt.” skrev Astrid på Facebook. Så kollade hon lite i flödet och såg att Eva har gjort dörrkransar ikväll, Maggan har gjort köttbullar som hon fryst in och Siv har köpt sina första julklappar. Jaha, vad de var duktiga då! Astrid förstod inte hur de hade tid att jobba heltid och ändå ha så perfekt hemma och vara så duktiga mammor och fruar. Det här visade bara hur misslyckad hon själv var. Hon insåg att det här med Facebook inte var någon bra idé så hon loggade ut och gick ner för att ta en dusch och göra kväll. Sedan skulle hon lägga sig och läsa en bra bok tills hon somnade.
Det varma vattnet var helt suveränt och Astrid kände att hon kunde stå där hur länge som helst och bara njuta av att bli varm ända in i själen. Astrid bestämde sig för att i morgon skulle hon minsann också göra en massa bra saker och vara riktigt duktig. Hon skulle minsann visa dem på Facebook att hon också hade ett fantastiskt liv, precis som de. Med det beslutet stängde hon av duschen och tog sin handduk för att torka sig. Hon klev ut ur duschen och började klä på sig och så tittade hon på den igenimmade spegeln och kände hur hon blev alldeles stel. Tvärs över spegeln hade någon i imman skrivit orden…

Share and Enjoy !

2 svar på “Adventskalender, Lucka 6, Imman på spegeln

  1. Kanskestårdet…”Din ilska förtär glädjen…”

    1. Eller något annat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *