Publicerad den Lämna en kommentar

Adventskalender, Lucka 12, Hittar julen fram?

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR.

Jo, du förstår, började Ferios, det är så här att för att julen ska komma hit till oss så behöver vi få bort det mörka från röken och det enda sättet att göra det är att sprida glädje. Eftersom röken är nersolkad av negativa och sorgsna tankar så är glädje, kärlek, tacksamhet och harmoni det som kan rena röken. Astrid tittade oförstående på Ferios och så frågade hon: -Jaha, och varför gör ni inte det då?


Ferios såg Astrid djupt i ögonen och så svarade han: – Jag tror visst att Astrid inte riktigt har förstått allting ändå. Som du säkert vet, Astrid så har ditt humör och dina tankar blivit mörkare och mörkare de senaste åren och det har gjort så att röken blivit förgiftad mer och mer för varje år. Jag vet att det här inte bara kommer som en överraskning för dig, fortsatte Ferios, utan det kommer också göra dig riktigt arg för du anser att det är inte ditt fel och det är väldigt fräckt av oss att anklaga dig.


Men, nu är det så här det ligger till och vi har ont om tid så istället för att du nu får ett utbrott och skäller ut mig och kräver att få åka hem så vill jag istället att du lyssnar på mig med öppet sinne och sedan går med på att hjälpa oss.
Ferios höll upp sin hand för att hindra Astrid från att säga något innan han fortsatte prata. – Om du lyssnar noga nu så kan du vara hemma igen om en liten, liten stund. Den plats där vi befinner oss just nu ligger på samma plats som din gård fast i en annan dimension och vi påverkas av det som händer hos er och därför har dina mörka tankar och känslor förgiftat röken i kistan och du är den enda som kan hjälpa oss att rena den.

Astrid funderade innan hon sade: – Jag hör vad du säger Ferios men jag kan fortfarande inte förstå vad jag skulle kunna göra för att hjälpa er?
Det är egentligen ganska enkelt, fortsatte Ferios, det enda du behöver göra är att vara glad, nöjd, tacksam och kärleksfull. Astrid kände ett starkt tvivel till det han sade. Det här var bara en dröm. Tänk om Ferios visste att han begärde det omöjliga av henne. Han visste ju inte hur hennes liv var och vilka jobbiga och idiotiska människor som fanns runt henne. Hon tittade på Ferios för att informera honom om det men innan hon hann säga något så tog han till orda igen. Du har själv ansvar för hur ditt liv ser ut, du väljer själv dina tankar och därmed styr du dina känslor. Det är du själv som väljer hur du ska reagera på omgivningens agerande. Det finns ingen som vill att du ska gå omkring och vara så arg och irriterad hela tiden, varken din man, dina barn eller dina kollegor. Du måste lära dig att acceptera att andra människor är olika och att du inte kan förändra dem hur mycket du än vill. Du har gett dig in i en kamp som du aldrig kan vinna. Den enda förloraren är du själv. När det här går upp för dig och du börjar se ljusare på din tillvaro så kommer röken att bli renare så att julen hittar hit till oss. Ferios såg vädjande på Astrid, snälla, säg att du hjälper oss.
Astrid funderade en stund innan hon långsamt svarade, ja, jag kan väl försöka. Kanske…..

Share and Enjoy !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *