Publicerad den 8 kommentarer

När helvetet är min hemvist och himmelen lyser med sin frånvaro!

Det känns så skönt med den här nya sidan och jag är väldigt nöjd för jag tycker det blev jättebra. Det är några smådetaljer kvar men det är inget som ni läsare märker av utan det sker i admindelen. Idag tänkte jag ge er ett tips för vad ni kan göra när det känns som om livet är ett helvete och allt du vill är att allt bara ska bli bra igen.

Vi människor har en förmåga att fokusera på problem, det som inte fungerar och det som är negativt. När jag coachar klienter så har jag alltid det förhållningssättet att fokusera på det som fungerar.

Många människor mår i dag väldigt dåligt och vet inte riktigt hur dom ska ta sig ur det. Av någon anledning sitter det i vår ryggrad att välja att fokusera på det som är negativt när vi väljer våra tankar.

Känslan föregås alltid av en tanke och vi väljer våra tankar själva. Så är du där långt nere på botten vänd tankarna genom att fokusera på det som är bra.

 • Har du bra ekonomi – fokusera på det och låt det glädja dig.
 • Har du underbara barn – känn stoltheten och var tacksam över att dom är friska.
 • Har du en krukväxt hemma som blommar vackert – se den och njut av det vackra.
 • Har du en bra relation – fokus på det och bara var tacksam.
 • Är dina ben starka och friska – gläds åt att du kan ta en promenad.

Kan du absolut inte hitta något positivt att fokusera på så gör en medmänniska glad och var tacksam för att du har den förmågan. Gör en lista på bra saker som du gjort här i livet; för dig själv eller för någon annan.

Det går att uppleva glädje igen

Det som händer när du börjar leta efter positiva saker är att du kommer upptäcka fler och fler vilket till slut leder till att du börjar vända den negativa tankespiralen och byter ut vissa negativa tankar mot positiva. Det ger dig mer energi som gör att orkar påbörja din resa uppåt igen. Det kan gå fort och det kan ta tid. Det är helt individuellt så kom ihåg att ha tålamod och belöna dig själv för små framsteg. Det händer säkert att du tar snedsteg eller halkar ibland men det är så processen brukar se ut så misströsta inte.

Jag märker att många idag påverkas väldigt negativt på grund av den situation vi har i världen med Coronan, många känner sig förvirrade, ofokuserade, obeslutsamma och vet inte riktigt på vilket ben de ska stå. Men oavsett hur det serr ut just nu så går det faktiskt att känna sig trygg, fri och ha tillit till att allt löser sig, det handlar bara om hur man väljer att fokusera. Ja, jag vet att det låter allt för enkelt för att vara sant men tro mig, jag vet vad jag pratar om och jag vet att det går att skifta fokus. Vill du ha vägledning av mig för hur du ska göra så kan du hänga med på en onlinekurs som jag har skapat. Den börjar den 3 augusti på Facebook. Den består bland annat av 5 livesändningar till vilka du får ställa dina egna frågor för att få vägledning hur just du kan skifta ditt fokus och lösa det du vill förändra i ditt liv. Kursen är 2 veckor lång och kostar 299:-. Du kan läsa mer om den genom att klicka HÄR.

Kom ihåg! Du är värdefull, för dig själv och andra.

Share and Enjoy !

8 svar på “När helvetet är min hemvist och himmelen lyser med sin frånvaro!

 1. Hej Cecilia! Som vanligt en massa klokskap❣️ Ska bli så spännande att följa dig här på ditt nya place?. Tyvärr vet jag inte hur jag får bort alla små rutor i vänstra kanten ( fb, twitter, youtube, instagram mm???( De går in på viss text) Är säker på att det löser sig?på ett eller annat sätt!

  1. Hej, här sitter rutorna på högersidan i mobilen.

   1. Hej Catarina!

    Ja, webmastern flyttade rutorna för de låg lite över texten när man kollade från mobilen. Men nu ska det gå att läsa från alla enheter.

  2. Hej Lena!
   Stort tack! Vad roligt att du vill hänga med här. 🙂 Det är lite småfix som dyker upp allteftersom men de små rutorna till vänster är nu flyttade och minskade. Tyvärr blev det inte lika snyggt på datorn som det var innan men det får vara så.

   Önskar dig en suverän dag!

 2. Tack 🙂 Jag läser här via datorn, följer dej varje dag. SÅ fin sidan blev

  1. Vad roligt att du gillar sidan, Gunilla! Jag tycker också den blev bra. Det är lite småfix som min webmaster håller på med i bakgrunden men han är både snabb och duktig så det är snart helt klart med allt.

 3. Svårt att se det positivs i en jobbig situation men jag försöker i allafall. Jag är helt utan inkomst och saknar eget boeende efter att ha lämnat en dålig relation.Men jag försöker tänka på det lilla jag har istället för alla problem. Jag har bara bestämt mig för att finna ett boende och hitta ett jobb eller inkomst och det verkar som om mina änskningar är på väg.Jag har inte gett upp hoppet om ett bättre liv trots att jag är över 50 och måste börja om från noll. Har insett hur livsviktigt det är att INTE fokusera på det negativa utan lägga fokus på t ex att jag har fina vuxna barn och att min hund finns här samt att jag har mött mitt livs stora kärlek så här på äldre dar. Just nu är mitt liv mer ett helvete med alla hinder men jag vet att solen lyser upp vilken dag som helst även i min nu så mörka tillvaro.

  1. Det positiva i din situation är ju att du lämnat en dålig relation och även om du inte har eget boende så har du tydligen tak över huvudet i alla fall. En annan positiv sak är att dina barn är vuxna för det hade varit svårare att stå utan egen bostad med minderåriga barn.
   Säg inte att du tänker på det lilla du har, ta bort ordet “lilla” och säg att du tänker på allt det du har. Du har ett helt nytt tomt blad framför dig med massor av härligheter och ju mer du fokuserar på det som är positivt i ditt liv desto snabbare kommer du attrahera in bostad, jobb och allt annat du vill ha. Nu har du ju hela livet framför dig och det kommer bli helt fantastiskt. Fokusera på barn, hund och din nya kärlek.
   Och vad då äldre dar? Du har fyllt 50 och det är ingen ålder. Min mormor skaffade ny gubbe när hon var över 80. Om du fokuserar på att du är gammal så kommer du möta de problem som du förknippar med att vara gammal.

   Din sista mening tycker jag bör se ut ungefär så här, (bara för att visa dig hur du bör förändra dina tankar och övertygelser för att komma ifrån där du är till dit där du vill vara).

   Du skriver så här: “Just nu är mitt liv mer ett helvete med alla hinder men jag vet att solen lyser upp vilken dag som helst även i min nu så mörka tillvaro.”

   Ändra det till:
   “Just nu är mitt liv annorlunda och jag står inför några spännande utmaningar och jag vet att solen lyser upp mitt liv och att allt kommer lösa sig till det allra bästa för alla.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *