Publicerad den Lämna en kommentar

Advenstkalender, Lucka 16, Gåvan

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR.

Så du menar alltså att jag inte behöver bli arg när någon inte gör det jag anser är det rätta? Astrid kände hur irritationen steg inom henne. Ferios förstod nog inte riktigt hur vi människor fungerade. När andra människor inte gör som de ska så betyder det att det blir hon som får göra det och det har hon minsann varken tid eller lust med.

Ferios höll upp handen och sade: -Snälla Astrid, du har fått allt om bakfoten. Andra människor gör inte som du vill bara för att du blir arg eller irriterad. Du kan inte ändra andra människors beteende genom din ilska, det är bara en illusion och en villfarelse. Det finns heller ingen som tvingar dig att göra det som du anser att andra människor inte gör. Har någon någonsin sagt till dig att det är ditt ansvar att göra det andra inte gör, frågade Ferios.
Astrid tittade tvivlande på Ferios och kände sig lite förvirrad över de här nya tankarna. Nej, svarade hon tveksamt. Ingen har sagt till mig att göra det.


Precis, fortsatte Ferios. Däremot så skämmer du bort din omgivning genom ditt beteende. Du har lärt dem att de inte behöver göra vissa saker för du gör det åt dem istället. Du har tagit ifrån din omgivning deras möjlighet att ta ansvar för sina göromål genom att göra det åt dem.

Ferios fortsatte, det enda som din ilska och irritation för med sig är att du mår dåligt av det. Du blir av med din glädje, din energi och livslust. Du går miste om glada och trevliga stunder med din familj och dina kollegor. Du missar att leva när du går runt och grottar ner dig i din ilska. Vet du, Astrid, jag har med mig en gåva till dig som ska hjälpa dig att snabbare kunna släppa din irritation och ilska så att vi får hit julen i tid. Den ligger där vid datorn, avslutade Ferios och pekade med handen mot datorn.

Astrid gick fram till datorn men hon såg ingenting. Hon tittade på Ferios och sade: -Driver du med mig nu? Jag ser ingenting vid datorn. Oj, förlåt, sade Ferios och så gjorde han en rörelse med handen mot datorn och när han gjorde det så spred sig som en stråle av glitter mot en punkt bredvid datorn och plötsligt så låg ett armband där. Astrid lyfte upp det och blev alldeles ivrig när hon såg att det var hennes mormors gamla armband som försvunnit för över 15 år sedan. Det där vackra armbandet som hon älskat som barn och som hon skulle ha fått ärva om det inte hade försvunnit. Det var en bred guldlänk med en stor guldkula på och kulan hade insprängda små pärlor av olika ädelstenar.

-Ta på dig det, sade Ferios och Astrid gjorde som han sade. Hon hade tårar i ögonen och var så lycklig över att få återse armbandet. Ferios berättade för Astrid att armbandet skulle ge henne en påminnelse varje gång hon började bli irriterad eller arg. Det skulle också påminna henne varje gång hon tänkte en icke-konstruktiv tanke.

Astrid tittade på Ferios och log, tänk vilken livlig fantasi han hade, den lille tomten. Astrid tittade på klockan och såg att det var dags för fika så hon gick ut till fikarummet för att ta en kopp kaffe och när hon såg diskbänken kände hon irritationen stiga när hon såg alla odiskade koppar som stod där. Plötsligt så kände hon en intensiv……

Share and Enjoy !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *