Publicerad den Lämna en kommentar

Adventskalender, Lucka 17, Vad kände Astrid?

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR.

Plötsligt så kände hon en intensiv smärta i handleden där mormors armband satt. Det kändes som flera elektriska stötar samtidigt och Astrid försökte fingra upp låset för att få av sig armbandet men det gick inte att få av det på något vis och irritationen steg inom henne och med den så tilltog stötarna och smärtan. Astrid sprang in på sitt kontor och där fann hon Ferios ligga på hennes skrivbord med tårar av skratt rinnandes i hans ansikte. Han vred sig i skrattkonvulsioner vilket fick Astrid att bli riktigt förbannad samtidigt som det smärtade i hennes handled. Ferios! Röt hon ilsket. Se till att få av mig det här armbandet, det gör illa mig. Lugna ner dig, skrattade Ferios. Astrid såg rött, vad då lugna ner mig, fräste hon. Hur ska jag kunna vara lugn när jag har ett tortyrredskap runt min handled, fortsatte hon.
Det är ju det som är vitsen, sade Ferios. Så fort du blir irriterad så får du stötar av armbandet för att bryta dina icke konstruktiva tankar. Så fort du slutar vara arg och irriterad så slutar armbandet att göra dig illa. Ferios log stort mot Astrid innan han fortsatte: -Du bestämmer själv om du vill ha ont eller inte.
Vilken idioti, röt Astrid och samtidigt sköt smärtan genom hennes handled. Ta av det!!! Skrek hon. Ferios skrattade igen och så sade han bara: -Sluta var arg så slutar det göra ont. Det är väldigt enkelt. Slut ögonen, sade han till Astrid och så tar du 10 djupa andetag. Hon gjorde som han sade och hon kände efter en stund hur ilskan och smärtan avtog och hon kände sig helt slut. Ferios såg nyfiket på henne och så sade han att det här armbandet kommer hjälpa dig att bryta ditt urusla humör och dina icke konstruktiva tankar. Visst är det smart?

Den kvällen lade sig Astrid tidigt för hon var helt slut efter den här dagen. All smärta i handleden och ilskan över den retsamma Ferios hade tagit hennes energi. Den natten sov Astrid djupare än hon brukade och när hon vaknade nästa morgon kände hon sig helt utvilad. Vad skönt det var med sovmorgon, tänkte Astrid nöjt. Hon hade tagit semester sista veckan före jul för att hinna med allt som måste göras. Hon tittade på sin handled och beundrade det vackra armbandet. Tänk att hon hade återfått det efter så många år, det gjorde henne så glad och påminde henne om hennes mormor. När hon satte sig upp i sängen så tänkte hon för första gången på flera år att det här skulle bli en bra dag. Faktum var att hon hade inte mått så är bra på väldigt länge. Men gud så skönt, hörde hon en röst bakom sig och när hon vände sig om såg hon Ferios som låg på hennes kudde med händerna bakom huvudet. Han låg belåtet mot henne. Nu hoppas jag att det fortsätter så här, fortsatte Ferios.
Astrid blev lite sur över Ferios självbelåtenhet och direkt kände hon smärtan i handleden. Då började Ferios…..

Share and Enjoy !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *