Publicerad den Lämna en kommentar

Attraktionslagen och glädje på jobbet

Arbetsglädje

Arbetsglädje är väldigt viktigt. Om man trivs och har kul på jobbet så är det mycket enklare att ha en hög vibration vilket är en förutsättning för att attrahera in positiva saker i ditt liv. Hur vi agerar – och reagerar – är helt avgörande för hur vi lyckas med arbetsuppgifterna och därmed också hur nöjda vi känner oss med oss själva och vårt jobb.
Lika mycket som vi behöver en hög grad av yrkeskompetens och meningsfulla arbetsuppgifter för att prestera vårt bästa, behöver vi arbetsglädje för att nå ett gott resultat. Vi tillbringar en tredjedel av vårt vakna, vuxna liv på arbetet vilket gör arbetsglädje till en fråga om livskvalitet. Och om du känner att du trivs mindre bra så finns det saker du kan göra för att öka arbetsglädjen och i det här inlägget får du 7 härliga tips.

Innan vi sätter igång med tipsen så vill jag tipsa om en onlinekurs som jag startar den 31 augusti. Det är ett helt unikt koncept som jag inte sett någon annanstans på nätet. Kursen handlar om Attraktionslagen och sker i en privat grupp på Facebook. Du kan läsa mer om den kursen i evenemanget som du hittar genom att antingen klicka på bilden nedan eller så klickar du HÄR.

Klicka på bilden!

7 tips för ökad arbetsglädje!

  1. Bannlys klagomål och fokusera på önskemål. Det skapar en positivare stämning och bidrar till bättre gruppsammanhållning.
  2. Har du inget positivt att säga till/om dina kolleger så var tyst. Beröm dem ofta, be om goda råd eller sprid positivt skvaller.
  3. Ta fasta på det som lyckats. Om endast ett av fem projekt är framgångsrikt, så ägna tid och kraft åt att analysera det lyckade och bortse från de misslyckade.
  4. Inför nya rutiner för ett vänligare och mer accepterande klimat på arbetsplatsen. Hälsa på morgonen, fråga hur det går för kollegorna och erbjud en hjälpande hand, när någon verkar ha mycket att göra.
  5. Se till att ha roligt tillsammans.Inför olika “lekar” på kafferasten eller mötet. Bestäm till exempel att under fikarasten så får man inte säga ordet inte.
  6. Träna dig i att framföra kritik på ett konstruktivt sätt. Tänk på att det är lättare att finna sig i råd än kritik, enklare att acceptera förslag än råd och lättare att ta till sig önskemål än förslag.
  7. Sätt upp nåbara intressanta mål. Redovisa varje etapp på väg mot målet och betona varje litet framsteg.

“När fantasi och vilja drar åt samma håll, får vi en fantastisk kraft och styrka”

Share and Enjoy !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *