Publicerad den Lämna en kommentar

Adventskalender, Lucka 18, Hjälp, vad händer?

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR.

Då började Ferios skratta högt. Det tar tydligen ett tag innan du lär dig, sade Ferios med värme i rösten, men oroa dig inte Astrid för jag kommer vara med dig och hjälpa dig. Jag ska kanske tillägga att armbandet inte går att ta av förrän du har insett att det är du själv som är ansvarig för dina känslor, tankar och ditt beteende. Så fort Ferios avslutat meningen så kände Astrid en smärta i handleden. Ferios fnittrade till och Astrid blängde på honom samtidigt som hon kände att smärtan stegrade. Nu började hon verkligen tröttna på det här armbandet och hon tittade vädjande på Ferios och sade, -Snälla Ferios, kan du inte göra så att det slutar?
Det kan bara du göra, svarade han. Ferios fortsatte, Dina negativa tankar har funnits så pass länge så att de har bildat djupa spår i din hjärna vilket har lett till att de här tankarna kommer ganska automatiskt nu för tiden. Det absolut bästa sättet att bryta tankarna är att göra hjärnan uppmärksam på något annat och det är precis det som armbandet gör. Om du tänker efter, Astrid, så har dina tankar avbrutits varje gång du känt smärtan i handen, eller hur? Astrid tänkte efter och insåg att Ferios hade rätt. Men vad innebar det?
Jo, fortsatte Ferios, när du har negativa tankar och sedan ”stör” hjärnan på något sätt så släpper den tankarna och fokuserar på det andra. I ditt fall handlar det om den lilla smärtan som du får i handleden men andra sätt att bryta tankarna kan vara att göra vardagliga saker på nya sätt, att lära sig nya saker, att göra nya saker, köra nya vägar osv. Allt som är nytt för hjärnan kräver stor uppmärksamhet så då kan inte hjärnan tänka dom negativa tankarna samtidigt. Så det vi gör nu är i princip att programmera om din hjärna vilket i sin tur kommer leda till att röken i kistan kommer att klarna och julen kommer hitta till oss.

Plötsligt ljöd en skarp signal genom hela rummet och Astrid slog händerna för öronen samtidigt som hon tittade på Ferios som var alldeles blek i ansiktet. Han stod helt still och såg livrädd ut. Han sjönk ihop på sängen och sade med tom röst, -Det var det här jag ville undvika. Det har inte hänt på över 1 200 år, men nu är det alltså dags. Jag hoppades jag skulle slippa uppleva det igen. Ljudet hade upphört och Astrid visste inte vad det var frågan om eller hur hon skulle tolka situationen. Hittills så hade Ferios alltid haft situationen under kontroll men nu verkade han helt slagen. Men snälla Ferios, sade Astrid mjukt. Vad handlar det här om? Vad pratar du om? Ferios lyfte långsamt på huvudet och tittade på Astrid. Hans blick skrämde henne och hon förstod att något var riktigt fel. Ferios öppnade långsamt munnen och sade, -Den där signalen betyder att vi är……

Share and Enjoy !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *