Publicerad den 2 kommentarer

5 tips för att utveckla en mer positiv attityd

När det kommer till livskvalitet så är attityden enormt viktig. Du har säkert träffat någon som har en hemsk attityd. En person som är extremt negativ och pessimsitisk och som inte är speciellt rolig att umgås med. Du vet, en sådan där person som bara klagar och gnäller precis hela tiden. De brukar även kallas för energitjuvar.

En negativ attityd gör inte bara dig olycklig utan även människor i din omgivning. Men en positiv attityd gör dig till en person som alla vill umgås med för det händer så mycket kul kring dig. Du sprider glädje och en skön känsla hos andra när du har en positiv attityd.

Här är dina 5 tips för att utveckla en positivare attityd:

1) Gör det du älskar.

Att i så stor utsträckning som möjligt göra saker som du älskar gör dig till en mycket lyckligare person. Ägna stor del av din fritid åt att göra saker som du tycker är roliga. Har du ett jobb som du älskar så är det helt suveränt men om du har ett jobb där du vantrivs så kanske du ska fundera över hur du kan trivas bättre på ditt jobb eller om det är dags att byta karriär eller arbetsplats. När du regelbundet gör saker som gör dig lycklig så uppskattar du dig själv och ditt liv mycket mer vilket främjar en positiv attityd.

2) Förvänta dig alltid det bästa.

Det är lätt hänt att fastna i vanan att se ämmer och elände i alla situationer vilket leder till att du ofrånkomligen fortsätter att fokusera på det som är negativt. Gör istället ett medvetet val att förvänta dig det bästa, även om din första impuls är att tänka negativt. Upprepa ofta för dig själv följande ord: “Allt löser sig till det bästa”. Det kommer hjälpa dig att komma loss från vanan att tänka negativt.

3) Peppa dig själv.

Tänk och prata positivt till och om dig själv, varje dag. De allra flesta har som vana att prata negativt om sig själva, vilket vi till stor del har Jante att tacka för. Att prata negativt om dig själv skapar känslor av hopplöshet, frustration, tvivel och pessimism. Skapa istället en ny vana att peppa dig själv genom att prata positivt om och med dig själv. Fokusera på dina positiva egenskaper och uppskatta det som är unikt just hos dig. Du är en fantastisk människovarelse!

4) Peppa din omgivning.

Gör det till en vana att så ofta du kan att uppmuntra, stötta och ge komplimanger till människor i din omgivning. Ju mer du fokuserar på att förstärka det positiva hos andra människor desto mer omtyckt kommer du bli och desto mer kommer du tycka om dig själv.

5) Tänk styrkor.
Ju mer du oroar dig över dina svagheter och misslyckanden desto mer pessimistisk och negativ blir din attityd. Fokusera istället på dina styrkor, talanger, kunskaper och det som du gjort bra i livet för då kommer du känna dig stärkt, positiv och få en förbättrad attityd.

Vill du lära dig mer om Attraktionslagen och hur du attraherar in dina önskningar? Klicka HÄR för att läsa mer.

Share and Enjoy !

2 svar på “5 tips för att utveckla en mer positiv attityd

  1. Ja arbetsboken har jag ju redan, dumt att ha dubbla 😉

    1. Precis! Önskar dig en suverän dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *